Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december 13, 2020

Szeretett kedvesen

Kép
 Aranyló  csillagos  nagy  ég, mi fölölte  vagyon, ha az  enyém  volna egyedül,  helyetted, még  sem  lenne  elég pótolni  téged egyetlen kedvesem. Tisztelt én kedvesem mind  az  öt  világrész aranyló  gazdagon, s a  csillagos  nagy  ég mely fölötte  ragyog mind  nem  lenne  elég, hogy  boldoggá  tegyen hogy  helyetted  nékem boldogságom  legyen   ezen  a  világon,  Szeretett kedvesem-sajnálom.  

Palotás tánc

Kép
  Zeng a nóta, sír a nóta, az édes-bús magyar nóta benn a jókedv, benn a bánat, ami fakadt,ami támad. Örömünkben, búnkban itten hegyen-völgyön, minden szívben, zeng a nóta játszák, pajzán magyar lányok dalos ajkán. S ahogy zendül, amint csendül, könny csordul ki a szememből s hull e drága Erdély földre, szeretett lelkek legszebb örömére

Mit hoz a Karácsony

Kép
 Mit hoz a Karácsony? Örömet vigságot  e sívár földre egy darab mennyországot.  A szegények iránt szerető részvétet, az elhagyottakhoz hű testvériséget. Mit hoz a Karacsony? Mennyei irgalmat nyugtalan szívünknek édes nyugodalmat. A viszálykodóknak enyhüléses békét a hitetleneknek a hit üdvösségét.. Mindenkinek azt hoz, ki mi nélkül szenved, költészete fényét az önző  ,a fásult  szívu embereknek.

Fagyott ágak konnyei alatt

 Elment a tél, a hegyek mögé. nálunk életben maradtak a madarak.  Megpróbáltalak leszokni vers  és hiábavalóságod felől,  szemrehányón annyit faggattalak  hogy minden szép izmod  a végtelen téli vita alatt  annyira emlékembe ragadt,  hogy úgy megtanultalak  mint gyerek az imádságot.  Mint gyerek az imádságot  ragya-verte anyja ajakáról  úgy szakítottalak le az inséges  téli tájról.  És ahogy az imádkozó gyerek  összekulcsolt két apró kövérkés keze  szegényszagú ételek lélekzete alatt is  Isten legszebb remeke,  így történt velem is. És már megyek is!  mert úgy-e örökké úton van az, ki lát?  és aki mindig csak álomban élt  az igazán sohasem élt  és így hogy halhatna  egyszer valóságos halált?