Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 21, 2021

Meltass csak egy szora

Kép
 Mellettem halkan lépdegélsz, De szemed meg se lát Úgy meggyötör e gyönge kéz S szép arcod, furcsa szád.   Méltass egy régi szóra csak Egy szócskát újra szólj A sebek titkon sajognak És te se nyughatol.   E néma száj most megaláz Csendjével fojtogat, Bár egykor kedvvel itta száz És ezer csókomat.   Ami rég üdvöm volt veled Az kelti most e kínt A szem, mely egykor éltetett Rám közönnyel tekint.   Oly sötétek az utcák, Oly zordak a szelek Fehér rózsáin, nőm lelkem Gyermekem, ég veled!   A kert oly fázva hallgat S míg sorsom messze lök Teneked el nem árul, Hogy vissza nem jövök.   E bús-kietlen útban Nincs senki sem velem Csak az égen a felhők Követnek szüntelen.    

Az a tekintet

Kép
 Ahogy akkor rám nézett , az a tekintet mely küzdést  hirdetett Szemének azt az izzó villanását mely bénának láb,vaknak égi látás ott  őriztem  a lelkem mélyén mélyén. Az a tekintet a lélek mélyén,mélyén bennem talán már term ő ve csírázík s a minden küzdés irtó mélységén tán századszor is új küzdésre rázott az a tekintet  elvezetet ma  újra vissza hozzá. Küzdő  magam csendjebe idomult vágyó valóm nagy  hullámába hullt tekintetem nem volt mar tétova szeméb ő l tisztán látó szemmel láttam a célt már el nem érhetjük soha.  

Ma szeretnék jó lenni

Kép
 Ma szeretnék nagyon jó lenni hozzád.Arnyék lenni holdesesben nesztelen lendulnék ,amerre járnálrnal s ha megúnnál eltünnék testetlen. Ma szeretnék drága  szent lenni ritmus,mely lázas ereidben ég perc lelkedben,szerenád,óra visszatert,mit elért messze  ég. Ma szeretnek varázsként nyilni kertedben,hol kis meh vagy s kószálsz illatozni tárult kehellyel zsibbasztóan,míg megkivánsz. Ma szeretnék vágyad lenni szobrok bronza,.havasok kekje babonas csend,megoldott rejtély szívedben béke,végtelen béke

Tavasz kezdete

Kép
 Tavasz kezdete Szent György napi bűvös éjjel Azt tartják a babonások  Mind kigyúlnak az elásott Pénzek kékes lángú fénnyel. Nem vagyok én tettre bátor De azért a tegnap este Fa odúba bújni lesve Nem féltem az éjszakától. Meg is vert az ég azon nyomban Villogott egy sáv, tán az ördög Rémes hangon rám üvöltött S fástól együtt összerogytam. Reggel harmat vert be hűsen  S kábult agyam arra ébredt Hogy egy szamár legelészget Előttem a zöld zsenge fűben.