Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 11, 2021

Ugy szeretlek

Kép
Szeretlek,  mint  a  gyökerét  a fa és  mint  az  ajtót  a  küszöb és  mint  a  pompa  a  királyt mint  játékot  a  gyermek,  úgy  szeretlek Szeretlek,  mint  a  gyümölcsöt  az  ősz és  mint  a  lámpa  az  olajt  és  mint  a  szív  a  dobogást .Mint  egyik  szem  a  másikat :  szeretlek .Szeretlek,  mint  az  anyját  a  gyerek és  mint  a  virág  a  tavaszt és  mint  a  medrét  a  folyó. Mint  a  mosolyt  az  öröm,  úgy  szeretlek. .Szeretlek,  mint  az  anyját  a  gyerek és  mint  a  virág  a  tavaszt és  mint  a  medrét  a  folyó. Mint  a  mosolyt  az  öröm,  úgy  szeretlek. Szeretlek,  mint  a  jobb  kezem  a  balt  és  mint  az  illatot  a  virág  és  mint  a  hegedű  a  dalt .Mint  a  kényért  az  éhes,  úgy  szeretlek. .Szeretlek,  mint  a  virágot  a  föld  és  mint  a  csókot  a  szerelmes  és  mint  a  fészket  a  madár .Mint  az  erdő  a  hőset,  úgy  szeretlek. Szeretlek,  mint  a  nyelv  az  ízeket  és  mint  az  ujjakat  a  kéz  és  mint  a  fáradság  az  ágyat .Mint  a  b

De szép

Kép
 De szép ez a holdfényes esti kék De szépek itt a házak meg az utcák De szép,hogy elindult lelkemnek Semmi sem állja útját, De szép,hogy megyekl,mehetek szállva Estéli kékben járva, S gondolhatok azt amit akarok.   De szép,hogy gondolatomba rám kacag egy ismeretlen futkosó gyermek, De szép,hogy utána fordulok S nagyon szépet gondolni merek Hogy szeretlek te ismeretlen gyerek.   De szép,de szép,hogy úgy ragyog a Hold hogy csak olyan mint a nagyanyám  leánykorában volt.   De szép,de szép,hogy ma megint volt egy percünk De szép,hogy tétovaságunkból újra kimertünk! De szép ez a sírva kínlódó  nagy szerelem De szép,hogy ez a töviskorona Rózsákat hajt ki a fejemen.  

Az elet hegedujen

Kép
 Az élet hegedűjén húrrá feszült a testem  s bíbor dalát zenéli a zengő változásnak egyetlen rezgő húr én, a kősziklát repesztem  s mosolygok, hogy nyomomban a hangyák kútat ásnak. Müvem iramba lépcső, mit ősoromba vések  és zergeillanással rajta magasba hágok,  lépcsőjük jobbra-balra formálják a merészek  s dalos, víg versenyünkből nőnek a szebb világok .És nincs játék kedvesebb, hogy elmevillanások  a földet egyre újjá és vígabbá teremtsék  s kutatni, merre rejlik a sokszínű csodás ok,  mi nékem kedves ékszer  nekik oltári szentség. És nincs játék édesebb, a szeretőm ölelni  s nem győzködni enyém vagy s nem térdelni-Madonna  napos, nyitott szemekkel meztlen táncra kelni  és tudni: önmagáért a csókos csodatorna   .És nincs játék forobb lobogva lánggal égni , szabad mezők szivében ingyen áldozni tömjént,  üres halálfejekbe bátran,kacagva nézni  s ha jő az alkonyóra, meghalni vígan, önként

Furcsa az én szívem

Kép
 Furcsa az én szívem Benne egyként terem Fekete gyűlölet Mosolygó szerelem.   Zsarnok iránt sötét Gyűlölettel teli Tüzes szerelemmel Lényedet öleli   Bujdoshatom körbe  Egész kerek földet Pillanatig sem tudna Elszakadni tőled.   Komolytalan lányok Csalogató képe A tieden kívül, Egy se férne beléje.   De ha a tiéd száz Változatba lenne Mind a száz változat Jól elférne benne .

Ha valaha találkozunk

Kép
 Ha valaha találkozunk még, fordulj el és ne nézz reám hogy nem szeretsz, percig de gyűlölj egészen, igazán.      Ahol rólam jót beszélnek, ott te gúnyolódj egyedül bosszuld meg álmaid s gúnnyal a rosszak közt te menj elöl.   Nevess ki büszkén, a közönynél eltűrhetőbb a gúny,s harag. Ha veled boldog nem lehettem, Legyen a sorsom kárhozat.