Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 18, 2021

Nyolc soros eletem

Kép
 Hegyet álmodtam csillagokból  megvakultak a csillagok. Tengert álmodtam illatokból, szerte hulltak az illatok. A tavaszokat futni láttam és újakra már nincs hitem, a szívemet utánuk vágtam s most szívem sincs és semmi sem.

Hajnal-alkony

 Néma fegyvereit köszörüli fölötted a hajnal halványsárga nyila csiklintja a cifra eget gőzölög a sötétség s távolodik most indulatosan.   Piruló fák közt hajtja a szél az éji ködöt már súlyos szárnnyal szállnak a göndör fellegek ott, bár szállana így el az életed egyszer!   Barátod nézne utánad, mint csapkodsz az égi magányban, és a síkos párába mosdatva meg arcát kínzott lélekkel intene néha feléd.   S te köszönnél habzó, fénylő búcsúszóval szavaid tiszta szelétől reszketne a fű s a magas part, s hullámzani kezdne az erdő meg a mart..   Felhő lapul az égen,mint pecsét szöveten. S árnyék tapad a fűben,mint moha a köveken Óriás madár a táj,a csorgó holdban felragyog, s ha mozdítja szárnyait,reszketnek a csillagok.

Nekem a szerelem

Kép
  Nekem a szerelem nem a megszokott láz, mely elborít és elfojt, megremegtet és megráz Nekem a szerelem sodrás a végtelenben szárnybontás egy titokban szikra-játék a mennyben kacagó napba-nézés egész a vakolásig  Csak aki tud repülni, csak az lehet a Másik!