Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 23, 2020

Forr bennem az élet

Kép
Figyelem magam, ahogy forr bennem az élet,ha egyre az égre nézek tegnap még egy kisgyermek voltam, ma egy felnőtt lány a testemben. Tegnap senki voltam, lebegtem ma a jövőbe nézem két kedvesem: egyik az egész csodás életem ami minden hajnalon reám nevet. A másik egy robusztus férfi test aki éppen most karjaiba vesz, mosolyog reám, s  a szemembe, ajkamon nekem is mosoly dereng. Furcsán bomlik ki az élet belőlem tegnap meg álltam könnyek előtt arra gondolok, hogy a történelem végzete, elkerülhetetlen jövőt teremt. Belekacagok a Napba és gondolom hogy vége a télnek és nemsokára. sétálhatok kedvesemmel a bomló ruhájú fák alatt és magyarázhatók.

Végtelen élet--Wilhelem

Kép
Ha néha furcsán megremeg a fűszál és korai ébredés duzzaszt rögöket, a borzalom dala zeng, ha olykor nem férnek meg az igazi emberek. Ahogy a bércen szállnak az aromák jelzik az áfonyák s málnák érését, megbújva mélyen,sok dacok útján ezer titokzatos nagy illat hever. Romantikát ír a törvény magáról megáll egy halkuló verdikt mögött belátja, hogy túl igény, ha szívünk túl sokszor sérült a vágyaink között. Miért ne támadjon minket az élet ha üldözöttet játszunk szüntelen, száz éven át ideje megértenem hogy a végtelen békülget velem.[w.B.] .

La Multi Ani

A mai trecut un an  ca vântul... În lumea mare e un nimic, dar in inima ta ve ș nic t â n ă r dor anii  fugi ț i pe l â nga tine. La mulți ani eu îți doresc, Cât mai multe zile bune S-ai în cale un drum lung familia ta s-o indrăge șt i. Să ții piept la tot ce-i poți Și la suflet  nimic să nu pui Tristețea s-o alungi mereu Atunci când liniștea nu-i. Să primești  tot ce tu oferi, dragoste, de la fetele tale si de la nepotii cei frumosi sa trăiesti mult să-i vezi pe toti. Să stai mai mult in țara ta Să fii sănătos,in casa ta Volanul să ții cu măiestrie In lumea mare,oriunde. La mulți ani eu îți doresc, Cât mai multe zile bune s-ai în cale un drum drept familia ta s-o indrăgesti.

Találkozás a lépcsöknél

Kép
Férfi jött lefele a lépcsőházban, mikor átlépte a nő a küszöböt,  de egy röpke pillanatra meglátta az asszony arcát, de a nő is figyelt.  A férfi visszahúzódva, elrejtőzött  a nő arca elől, a nő szelíden  gyorsan tovább sietett messzire,  titokban tartva arcát, eltűnt előle.  A nő befordult a félhomályba a hires rozoga ház belsejébe,  hol éppúgy, mint az ismeretlen férfi, a nő sem is kaphatott elégtételt.  Oly szerelmet, amit a férfi képzelt s olyant amilyent ő is szeretett, de eléggé beszédes volt számára a nő fáradt, ernyedt tekintete. De testük szívük tudta, érezte, máris kereste az egyik a másikát, a vérük, bőrük illata megértette a hívatlan szerelem közös átkát.