Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 17, 2020

Két ima-Wilhelem

Magamban rád gondolok, fájva, ugyanakkor a kedves édesanyádra tudom hogy becézget és szeret boldog jövődért ó hogy remeg. Akár az én anyám, értem s érted imádságokat küld egyre fel az égre a két asszony egymásról nem tud imádságuk egy és egy  a szent út. Néha oly fájó érzésem támad miért nem ismerem édesanyádat miért nem csókolhatom azt a kezet, mely kiskorod óta óv és vezet? Miért nem nézhetek két szemébe en is imádkozva , úgy keservesen simogatni  benne,valahogy szívvel hogy fiáért most két imát mond el. Az egyik az övé,a  másik az  enyém egy-áldássá olvad szeretett  fia fején, hátha belém látna lelkem szívszaván s magához ölelne, mint az én anyám.

Magam ajándéka

Kép
Én írással ajándékozóm magam örömökön és tragédiák csúcsán, különös életem külön jussán a vers a sorsom egy ajándéka. A versek mint valami karok megölelem azt, akit akarok, s híd is a vers profán fejek felett átjön rajta hozzám, aki szeret. A vers az én kitárult életem  mindennél több a vers nekem több az örömnél, több a csóknál, több minden, minden földi jóknál. Nem sokan tudják,hogy ki vagyok azt hiszik, az vagyok, ami akarok sokan szeretnek oltár elé visznek s ujjonganak, hogy helyettük merek.[W.B.]

A pillanatt

Van életünkben egy pillanat, mikor érezzük érdemes volt, mikor előtörnek varázs szavak s elfelejtjük a sötét árnyakat. Mikor túl vagyunk a bölcsességen, kóvályog fejünk a sötét égen, mikor csak számoljuk az éveket s számadást kérünk hogy életet áldott a zavart bús természet, hogy nem kérdezett mit kérhetünk hogy ragyogott szemünk a széptől és száraz lett arcunk a széltől és kívántunk azt, mit nem szabad és csókoltunk esőt hajnal alatt várva a nagy varázs szavakat, karok nyíltak illatos reggelen öleltünk szabadon omlós felleget és adtunk örök tartós szerelmet tüzes szívet,mi fájt és nevetett de valóban boldogság vágya lett.

Megszépült világ--Wilhelem

Az élet kínálkozik szüntelen sok mindent művelnek emberek rombolják a kerek Föld sorsát homlokuk ráncba torzul gyáván. Nevetséges életünk szégyenes szüntelen összefüggés érdeke, tér s időben viszonyulunk benne s ha barát látogat közönyös leszel. Látvány, vélemény nincs senkiben mint kifordult kesztyű teste, érdes gyűlölet, gyönyör egyre mennek ki, mit tartogat vérmes szívében. Megértjük egymást -ne féljetek továbbra is a Föld kerek lesz himbálózol vígan durva köteléken s a levegő búsan vérzik feletted. Kikopott cipődön belépnek vétkek s körülfognak honoráltan értékek feleszmélve saját magadon nevetsz figyeled azokat, kik figyelnek téged. Jön majd virradat s arcod fénylik míg boldogan cirógat egy tekintet félreérthetetlen vártad e percet a megszépült világ napos helyen.