Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 22, 2020

Szelid lányka panasza

Kép
Jó így, elmerülni  estémben, napomban, látni a  tenger hullamait a homokban, nyújtózom, pihenek, gondom foszlány emlékek gőzében fürdetem az orkánt.. Gyerek-korunkban - nem is olyan régen három baráttal futkostunk  a réten, holtig csak ti éltek kisgyerek-koromtól mint négy ezüsthangú,tündér rokonok. Ingyen szerettelek benneteket hajdan, a szerelem, szerelem kifogott rajtam, kinyílt pillangóként  magam rátok varrtam boldogságban, semmit meg nem bántam. Szép volt!  Nem gondoltam kislány-fejemben vörösen lobogtam, sok virágot szedtem nagy, hullámos tenger tükrébe nevettem, e nyomorult förtelmet, dehogy sejtettem.   Épséges   tagjaim fényben imbolyogtak forró tengeri homok bizsergette talpam, mellem zsibongott, mint méhraj a bokorban, csiklandozó bizsergés,mit jelent, nem tudtam. Fiatal anyának  tett meg engem az átok, folyton méhem árnyékában ázva fázok, égetnek, viszketnek az esték,éjek, napok, talpam alatt csúszkálnak a porontyok. De miért haragszom, hogy a

Szálltak darvak

Kép
Ma már csak a mában keresek, sovány sóhajjal befele nézve, kigyúlt arcomon láz rózsa pihen s tenyerem nyitva mindig éberen.  Létezésed most is szívem álma  s emlékeztet törvényes jogomra  de szerelmednek gonosz varázsa  búcsúzni készült örök távozásra.  Még sokszor láttalak azóta,  szálltak darvak akkor is az égen  fényben csillogott szárnyuk Vé- alakban  a felhok világában  Göndör hajad lángolt illatosan  s mosolyod testemet kergette,  csókok hulltak keskeny ajkadról  s szavaid repültek a szélben.  Szólítottál bársony hangon,  fülemet becézte kéjes beszéded  talpam alatt megrezzent a föld  s a darvak csak keringtek sötéten.  Most a volton is túl vagyok sebekkel  csak magamban haladok feléd  majd lehet egy másik dimenzióban  találkozhatok boldog szerelemmel.

Esti mese

Kép
Bíborvörös alkonyatban, vissza integet a nyár, rózsaszirmok,színesek, keringenek az ég alján Apró csillagok az égen, szikráznak és színeket ejtenek az esti fényben,   s világítanak kékesen. Esti fénynek lámpásai, a kis Szentjánosbogarak sárga lámpát gyújtanak, s világítják az utakat. A Hold csodásan ragyog szórja kékes fénycsíkot este van és kékbe borult erdő,mezö,s minden kis út. A szobának melegében, homály van és csendben, el sötétül minden lámpa, s álmodunk az éjszakában. 

Nyárútó

Kép
A nap már mind kevésbé fűt őszi árnyékok keringnek fölött , búja felhőről koppan a víz kimerült az ég ,szárad a föld . A rövid napok susognak alkonyt száraz avarban keresnek sugarat szőlő érik már a piruló estben s mind több a varjú fent az égen . Hervadni készül a zöld gyep barnás csíkok szaladnak előtte, bágyadt szélben sokféle színek messziről oson az ősz csendesen  Bár még meleg fut át a réteken, kergeti magányát bíbor színekben barnul a gesztenye koppanva hull, gerlicék sírnak a hársakon túl. És rozsdásodnak lassan levelek, a volt nyárból álmokkal ébrednek szomorúan elavulnak a zöldek, lágyan dalolnak a szőke sejtelmek Azért még nyílnak az orchideák, átsuhannak rajtunk a buja illatok belesimulnak forrón a szívünkbe bennünk dalolnak bús ütemekre . /W.B./  –  Vilhelem Margareta  társaságában.