Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 14, 2021

A Hold dalolt

Kép
 A  hold dalolt s  párnádra  folyt. Az  ág, az  ég, némán  beszélt. A  messzeség ezüst  haját ma  homlokodra fonta át

Dalok a csalódásról

Kép
 Hol, merre vagy? Meghallod Mit lelkem panaszol, dadog, Vagy talán észrevétlenül Semmibe tűnnek a dalok?   Mint odafent nagy Északon Az égbolt hulló csillaga! mint a viharzó tengeren A szárnya-tört sirály dala!   Csak hitegettél, csalogattál Nem enyém volt a csók,mit adtál. Nem enyém volt az ölelésed, A te szíved titokba vérzett.   A karjaim közt csak temettél, Te mást szerettél, mást szerettél mámort keresett dacból lelked hogy őt feledjed, őt feledjed.   S bár kárhozatba vittél engem Fátyolt borítok reád csendben Én láttam vívódásod, gyászod, És megbocsátok, megbocsátok!        

Idelenn

Kép
 Itt lenn a Virág mind halandó S a madárdal rövid nagyon  Én az örökké tartó, Fényes Nyarakról álmodom.   Itt lenn az ajkak elpirulnak, S nincs méz a fonnyadt bíboron, Én az örökké tartó Édes Csókokról álmodom.   Ide lenn minden szeretőnek S barátnak ajkán siralom  Én az örökké tartó, Páros Hűségről álmodom.

A tuz háborúja

Kép
 En sem vagyok jobb.Engem is hajt A megvadult szazad atka A regi istent megtagadtam S az ujnak nem hajlok igaba. Nyugalmas bekes kor dajkalt csititgato kis dajkanota de szivem  mar megprobaltverni Uj nyughatatlan ritmusokba. A marosparti hullamtol rengett minden rezges szivembe rezgett hivotyt az orveny kelyhe,hej haj nagy uj vizek hova siettek? Erzek sejto szerelmet   melyhez nem szuletett meg meg a parom Koszirt a szivem  varazslatra var ki bennem uj konnyet fakasszon. Megtelt a lelkem uj viraggal amelynek nem jott  még tavassza s larvakkal kik haborgast  gyartanak mely a fold kerget is felszakitja Vár  a lelkem nagyszeru uj kejt amit meg senki meg  sem sejtett s aztan ,amit nem birt ki senki oly nagy kivalasztott keservet. Uj istenek !Igazzatok le s boritsatok ram kohegyet mert tuzet lopok fajának bennem is bunos sarja tamad Es ellopom uj tuzetek..