Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április 20, 2021

Apám a névtelen hős

 A Golgotákon vitt mindig az utad. Fényből, derűből nem jutott neked. szomorúság, csalódás volt a részed s te némán hordtad a kereszteket. Az élet nagy, névtelen hőse vagy Te Ha százszor is elbuktál a csatán, névtelenül is nagyobb sok nevesnél Szívem glóriás mártírja,vagy Apám!   S most újra bízol rendületlen hittel Reám veted bús, könnyező szemed felém tekintesz! s egy gyötrő, egy kínos sejtéstől lelkem fájón megremeg O hogyha én nem váltanám valóra lelked hitét s újra csalódnod kéne! Ha én se lennék egyebe szívednek, Mint egy borús, hajótörött reménye. Szívem legnagyobb hőse vagy Apám!

A virágos liget bánata

Kép
 Itt járta az aranyhajú lányka sóhajtja az árnyas liget,  Kis ibolyáimat mind leszedte, Dolgos méhem már nem szeret!   A domb fölött a tölgyes erdő, Zizegő lombja panaszol Letépte minden gyöngyvirágom Kis madaram már nem dalol.   Oh, a legfájóbb, legnagyobb vád, A kicsi kertnek bánata, Szép, fehér rózsáim letörte, S elkerül a nap sugara!   De a beszédes kis virág mind Hervadva is csak mosolyog   Nyíltam , hogy társnőm rám találjon S érte gyönyörrel meghalok  

Mind a ketto

Kép
Az életem,Úgy találom  Szomorú is, bánatos is, Könnyen, vígan kacagó is Minden áron.   Jönnek fukar, irigy, szűk napok Ködhajnalok, Beteg órák, Koldus percek, lealázók S hiszem, minden amit látok  Szent hazugság.   Aztán jönnek napok kipirul minden.  A nagy Minden Rét, fű, virág. Száz vízió röpköd szívén S hiszem, amit látok minden Szent igazság.