Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december 25, 2021

Egy csendes délután

A délután nagy makszirmokat hint el Az óra is olyan álmosan  ketyeg S az utca zaj, mely halkan szurodik be. Amint a villamos lustán csilingel.  A szalmasarga  függöny  meg sem  rebben Arany rózsákat tűz  reá  a napfény,  S egy vén karosszékben, az ablak mellett  A férjem szunnyokal  csendben. Én  lassan elmerengek lelkem gondjaiba, Illatok lustán  terjed  ,mintaz álom  E kis lakás ma csöndes, nyugalmas Nincs  benne ma  se nagy öröm,se bánat.  S a másik kis szoba hűvös csondjeben,  Fiam úgy alszik a kis hálós  ágyban,  Miként  lehunyt  szemű  pufok  kis putto  Egy barna,vén oszhaju  festő  képekben.  Vilhelem Margaréta -Orminisan/W.B/ 25.12.2021.

Ujjaidban a sorsod

 Azt mondják a jó öreg jósok tenyeredben kering a sorsod , mikor megszülettél már ott volt fura térkép rácsban sorakozott.   Most még nem látható a jövőd bal hüvelykujjad megmutatja hátterét a sosem látott létednek kisujjad szív-órája lüktetésében.   De együtt indulnak útnak elébe , sors vonalaidat öt ujjon keresed percnyi fogadalmak rejtekhelyén gyönyörrel tölt el kezdete s a vég .   Tenyered közepén mint egy térkép ott ásít szerencsét hozó" M" formád s míg méred tenyered középvonalát zsémbes vonalak visszatérnek hozzád. [W.B.] 

Téli csoda

Kép
Esti k epek Magányos,árva szomorú  az utca  Az est fonnyaszto, haldokló,hideg Mint régi  álom,úgy jött  vissza  újra S mint régi álom csöndesen  belép. Fázom,most már ragyog a téli est, Tele s tele van árnyékban a leg. A kék homályban, finom esti ködben  A gáz lobogva ,ki kihunyva ég.  Csönd.Egyszer csak hegedű szólal  lágyan, Valahol egy sötét, meleg szobában Egy ifjú  lány  bűnös  dalba kezd. Rám hulla hűs tél  minden buja árnya S eltemetkezik a dal mamoraba  A ragyogó  ,remegő fényben.